Nieuws

29 maart 2023: Opening Autitheek West Vlaanderen

Vzw Victor stelt met trots de opening van de Autitheek West-Vlaanderen voor. Op woensdag 29 maart 2023 breiden we onze dienst in Roeselare uit met een nieuw informatiecentrum over autisme en autisme gerelateerde thema’s. Hiermee breiden we ons ondersteuningsaanbod gericht op mensen met autisme en hun netwerk uit.

Uit ervaring leren we dat het vinden van geschikte en betrouwbare informatie rond autisme vaak een hele zoektocht is. Door het openstellen van onze bibliotheek kunnen we mensen hierbij helpen.

Als enige plek in West-Vlaanderen vinden mensen bij ons een ruim aanbod boeken over autisme en autisme gerelateerde thema’s, dit voor verschillende leeftijden. Zo hebben we leesboeken voor de (jonge) kinderen, boeken voor en over de adolescenten, ervaringsboeken, theoretische boeken,….

In de gloednieuwe Autitheek ontleent vzw Victor ook heel wat sensorisch materiaal en educatieve hulpmiddelen: denk aan speciale autismevriendelijke wekkers of eetgerei, noise-cancelling hoofdtelefoons of verzwaarde dekens om rust te brengen. Op die manier kunnen mensen deze zaken bijvoorbeeld eerst uittesten voor ze iets aankopen. 

We richten ons naar personen met autisme en hun omgeving maar ook studenten, hulpverleners, jeugdwerkers,…  Iedereen is welkom in onze Autitheek! We helpen graag mee zoeken naar de juiste informatie. Op de website https://www.vzwvictor.be/autitheek  is alle informatie te vinden hoe je lid kan worden. Leden kunnen al de catalogus met alle beschikbare boeken en materiaal online raadplegen.

De opening van onze Autitheek kadert binnen de Wereld Autisme Dag op 2 april. Naar aanleiding van deze dag staan er nog heel wat acties gepland om zoveel mogelijk mensen vertrouwd te maken met autisme.
Zo is er een leuke actie waar mensen hun ‘kei voor autisme’ in de bloemetjes kunnen zetten. Dit door een kei te versieren of door een pin te geven aan een persoon die je wil bedanken.
Daarnaast zijn er de hele week verschillende activiteiten rond autisme waaronder gratis webinars over verschillende thema’s. Meer info hierrond vind je hier: https://www.vzwvictor.be/nieuws/wereld-autisme-dag-2023


Iepersestraat 110, 8800 Roeselare

051 25 25 28 > info@vzwvictor.be

bank: BE79 0015 4169 2233

ondernemingsnummer: BE 0894.111.455

© vzw Victor 2024 • Privacy
Erkend en gesubsidieerd door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap