De warmste week 2021

Zoals je weet, werken de thuisbegeleidingsdiensten sterk samen rond autisme-onderwerpen. 

Samen realiseerden we de voorbije jaren al mooie dingen. 
Nu hebben we een project dat perfect binnen het thema van de Warmste Week 2021 past: een Escape Room rondom autisme!

Als we voldoende middelen verzamelen via De Warmste Week, kunnen we deze ontwikkelen.
In het kader hieronder lees je meer over onze plannen en hoe jij daar een steentje toe kan bijdragen.

 

 

Afbeelding met tekst, persoon,

Kunnen zijn wie je bent’ is dit jaar het thema van de Warmste Week. Ook voor mensen met autisme is het soms allesbehalve evident om écht zichzelf te kunnen zijn. In een maatschappij waar er een zekere druk heerst om te presteren, waar sociaal zijn de norm is en waar de informatiestroom alsmaar toeneemt, is er een steeds groter wordende groep die afhaakt. Een groep van mensen die niet kunnen zijn wie ze zijn...

 

Daarom zet de Liga Autisme Vlaanderen in op het sensibiliseren en informeren van de omgeving van personen met autisme. Hiervoor werkten we afgelopen jaren mee aan 2 documentaires rondom autisme (‘De Wereld in Mijn Hoofd’ en ‘Radio Felix’) waarbij respectievelijk een online vormingspakket en inleefpakket voor kinderen hoort.

 

Om ook andere groepen aan te spreken (bv. jeugdwerk, collega’s, begeleidingsteams...) én omdat leren ook gewoon leuk mag zijn, zal de Liga Autisme Vlaanderen vanaf januari 2022 van start gaan met het ontwikkelen van een Escape Room rondom autisme. Men wordt er ondergedompeld in een ervaring waarbij autistisch denken net heel veel voordelen kan opleveren...

 

De ontwikkeling van deze Escape Room werd weerhouden als project dat steun mag ontvangen van het De Warmste Week-fonds! De jury koos voor “creatieve en warme initiatieven die concreet iets in beweging brengen en bruggen bouwen tussen mensen.” We zijn dan ook trots dat wij 1 van de 200 gekozen projecten zijn!!!

 

Vind jij kunnen zijn wie je bent ook zo belangrijk?

 

Kom dan mee in actie! Je hoeft hiervoor geen wafelbak te organiseren of iets deur-aan-deur te verkopen, er zijn tal van andere mogelijkheden om het DWW-fonds te steunen!

 

1. Scan de vlam en doe een vrije gift

Scan met je smartphone de QR-code en stort een vrije bijdrage via de app. Zo maak je je gift rechtstreeks over aan het DWW Fonds.

 

 

 

De Warmste Week - Mondmasker (set van 4)