Oudercursus

Wat?

De oudercursus is een reeks van bijeenkomsten met een groep ouders van kinderen in dezelfde leeftijdscategorie. Er wordt stap voor stap gewerkt aan het bijbrengen van meer inzicht in het autistisch denken en doen. Samen met de andere ouders zoeken 2 ervaren begeleiders een manier in het omgaan met je kind of jongere, waardoor je je als ouders bekwamer voelt in je taak als opvoeder. We geven theoretische informatie en gaan ook concreet aan de slag met opdrachten. Er wordt tijd gemaakt voor het delen van ervaringen met elkaar, er is ook ruimte voor de emotionele beleving.

Dit is een cursusreeks en dus wordt er verwacht dat je alle avonden volgt. Er wordt immers telkens verder gegaan op wat in de vorige bijeenkomsten aan bod kwam.

Voor losse thema’s verwijzen we graag naar onze infosessies.

Voor wie?

Er zijn oudercursussen voor verschillende leeftijdscategorieën (0-16 jaar). De leeftijdscategorie voor wie de oudercursus wordt gegeven, staat steeds vermeld op de uitnodiging of kan je terugvinden op de kalender.

Er moet een duidelijke diagnose zijn gesteld door een arts-specialist en/of multidisciplinair team. Voor kinderen van 0 tot 4 jaar is een vermoeden van autisme dat werd vastgesteld door een arts-specialist en/of multidisciplinair team voldoende.

Deelnemers moeten geregistreerd zijn op onze dienst.

Een inschrijvingsgesprek is nodig.

Hoe?

Bij de opstart van een nieuwe oudercursus krijgen alle ouders een uitnodiging via mail en wordt dit voor iedereen bekend gemaakt via onze nieuwsbrief.

Via onze kalender vind je het recente aanbod en de inschrijvingsmogelijkheden.

Waar?

De oudercursussen gaan ‘s avonds door, op de dienst in Roeselare.

Kostprijs?

€ 140 of € 160 (8 of 9 avonden)
Er is geen meerprijs voor de tweede ouder.

Kalender

Datum Omschrijving Doelgroep Werking Locatie Inschrijven

Iepersestraat 110, 8800 Roeselare

051 25 25 28 > info@vzwvictor.be

bank: BE79 0015 4169 2233

ondernemingsnummer: BE 0894.111.455

© vzw Victor 2023 • Privacy
Erkend en gesubsidieerd door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap